Heikki Ilmari

dancecompany

Argentiinalaisen tangon tanssiopetusta ja -esityksiä

Olen Heikki, kotoisin Lahdesta ja kotona Kirkkonummella.

Musiikin tulkinta, esiintyminen, yhdessä harjoitteleminen ja uuden luominen istutettiin minuun vahvasti lahtelaisen musiikkiluokkakasvatuksen myötä. Jazz- ja viihdemusiikin soittaminen saksofonilla olivat elämäntapana läpi peruskoulun ja lukion.  Tanssiminen tuli pieninä paloina kouluaikana vastaan: jazz-tanssitunteja, perinteisiä sosiaalitansseja koululaisten itsenäisyyspäivän kutsuilla, musiikkiteatteriproduktioita ja parisalsatunteja ym. Vartalon liikkeen tiivis harjoittelu ohjautui nuorena kuitenkin kamppailulajeihin, kunnes noin kuusi vuotta sitten päädyin uudestaan salsan ja kizomban tanssitunneille ja huomasin matkaavani eri puolilla Eurooppaa tanssifestivaaleille.

Argentiinalaisen tangon näyttävä liikekieli, tanssiparin dynamiikka ja voimakas tunneilmaisu tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Kun siihen lisättiin tangomusiikin jazz-vivahteet, rytmillinen monipuolisuus, haastavuus ja opettajien korkea osaaminen, niin hyppäys tangomaailmaan oli väistämätön. Tanssin  argentiinalaista tangoa nyt viidettä vuotta ja haluan tuoda tangon monipuolisuutta sekä sosiaalitanssiin että esittävään tanssitaiteeseen.

Heikki Ilmari Dance Company on perustettu 2018 vuoden alussa, jolloin aloitin tanssin opettamisen oman harjoittelun ohella. Opetusta olen antanut Espoon työväenopisto Omnialla, eri tanssikursseilla ja  yksittäisillä tanssitunneilla. Tanssia olen esittänyt tanssifestivaaleilla, tapahtumissa sekä yksityisissä tilaisuuksissa vuodesta 2015 alkaen